Search
Generic filters
Exact matches only

İnovatif projeler Yıldız Kuluçka’da büyüyor

0 7 sene önce
SAMSUNG CAMERA PICTURES

Teknoloji ve bilimde dünya çapında fikirler
Yıldız Kuluçka’da şirketleşiyor

İnovatif projelere, fikir aşamasından itibaren destek vererek bu fikirlerin şirketleşmeye doğru yol almasını sağlayan Yıldız Kuluçka Merkezi, çeşitli alanlarda 90 firmanın gerçekleştirdiği başarılı projelerle ülke ekonomisine katma değer sağlıyor. NASA tarafından kullanılan dokunma hissine sahip yapay deri projesinden iğneyle damar aramayı sonlandıran damar görüntüleme spreyine kadar başarılı birçok çalışmaya imza atan Yıldız Kuluçka Merkezi, kuluçka süresini tamamlayan firmaların global pazara açılmasına destek oluyor

Türkiye’nin öncü teknoloji geliştirme merkezlerinden biri olan, Yıldız Teknopark içinde 90 firmayla faaliyet gösteren, 4 bin metrekarelik alanıyla Türkiye’nin en büyük kuluçka merkezi Yıldız Kuluçka, hayata geçirdiği inovatif projelerle Türkiye’nin teknolojideki gururu oluyor.

Ülke ekonomisine katkı sağlayabilecek olan Ar-Ge tabanlı, inovatif ve ticarileşebilme potansiyeli olan projelerin başvuru yaptığı Yıldız Kuluçka’da faaliyet gösteren firmaların yaklaşık yüzde 35’i yazılım, yüzde 65’i medikal, makine imalatı, elektronik, enerji, gıda, sanayi ve kimya gibi sektörlerde çalışmalar gerçekleştiriyor.

Teknolojide çığır açan fikirleri dünyaya açıyor

Yıldız Kuluçka’da doğup gelişen farklı projeler pek çok alanda teknolojik kolaylık ve yenilikler sağlıyor. ‘Dokunma hissine sahip yapay deri’ projesi, TÜBİTAK desteğinin yanı sıra, NASA’nın da içinde bulunduğu büyük ölçekli yatırım firmalarının ilgisini çekti. Proje, yapay insan uzuvlarında yani protezlerde, insandaki eş nitelik ve nicelikte algılayıcılar uygulanmasına imkan veriyor. Türkiye’de olduğu gibi dünyada da bir ilk olan ’Damar görüntüleme spreyi’ projesi, iğneyle damar aramayı sonlandırarak hastaları olası acı ve ağrılardan kurtarıyor.

‘Taşınabilir ölçüm cihazı’, güvenilir medikal testlerin mekandan bağımsız bir şekilde yapılmasını mümkün kılıyor. Bir mobil altyapı projesi olan ve görme engelliler için geliştirilen ‘moBraille’ sistemiyle, görme engelliler, herhangi bir mobil cihazı, refakatçi yardımı olmadan kullanabiliyor. ‘Güneş perdesi’ projesi, ev veya işyerlerindeki perdelerden güneş enerjisi ile elektrik üretmeyi sağlayarak enerji tasarrufu elde ediyor.

Yıldız Teknopark Genel Müdürü Mesut Güner, Yıldız Kuluçka’daki firmaların işleyiş süreçlerine ilişkin bilgiler verirken, “Girişimcileri eğitim ve mentörlük programıyla hızlandırarak, onlara fikri haklar, proje ve yatırımcı ilişkileri konusunda ücretsiz destekler veriyoruz. Özellikle donanım üreten girişimciler için ilk ürünlerini üretebilecekleri prototip atölyesini kullanma olanağı sunuyoruz. Diğer yandan, ürünlerini globale taşımak isteyen girişimciler için Silikon Vadisinde bulunan Starcamp kuluçka merkezimiz ile en donanımlı kuluçka merkezi olma özelliğine sahibiz” açıklamasını yaptı.

Bir Cevap Yazın

X