Search
Generic filters
Exact matches only

BİLGİ Sosyal Kuluçka Merkezi’nden 9 Sivil Toplum Girişimine Destek

0 7 sene önce

İstanbul Bilgi Üniversitesi bünyesinde sivil toplumun gelişimine katkıda bulunmak amacıyla faaliyette bulunan BİLGİ Sosyal Kuluçka Merkezi yeni dönemde 9 sivil toplum girişimine destek verecek

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Sivil Toplum Çalışmaları merkezi bünyesinde faaliyet gösteren BİLGİ Sosyal Kuluçka Merkezi, yeni dönemde, sivil toplum girişimlerinin yeni proje, kampanya ve kurumsal kapasitelerine destek sağlamaya devam ediyor.

2016 yılında 80 saat süren 26 atölye ve eğitimle 341 kurumdan 525 kişiye ulaşan BİLGİ Sosyal Kuluçka Merkezi’nden bu dönem 9 sivil toplum girişimi yararlanacak. Merkezin yeni dönem çalışma içeriği ise “STK’lar için Kurumsal İletişim Stratejisi Oluşturma Programı” olacak.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyal Kuluçka Merkezi Koordinatörü Prof. Dr Nurhan Yentürk merkezin 2016 yılına ait çalışmalarını değerlendirdi. Yentürk, “2014’ten bu yana sosyal girişimleri ağırladığımız merkezimizde, birbirinden farklı projelerin yürütülmesine verdiğimiz desteğin yanı sıra, sadece STK yapılanmalarını değil, sivil toplumdaki yurttaş inisiyatiflerini de kapsayan çalışmalar yaptık. 2016 yılında 80 saat süren 26 atölye ve eğitim ile 341 kurumdan 525 kişiye ulaştık. 35 sivil toplum kuruluşu ve yurttaş girişimine 37 mentor ile mentorluk desteği verdik. 50 sivil toplum kuruluşu ve yurttaş girişimi, toplantı, eğitim, atölye gibi etkinlikleri için mekan desteğimizden faydalandı” dedi.

“STK’lar için Kurumsal İletişim Stratejisi Oluşturma Programı”nda Desteklenecek Kurumlar

Alternatif Yaşam Derneği, Engelsiz Pedal Derneği, İstanbul Koruyucu Aile Derneği, Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği, Köy Okulları Değişim Ağı Derneği, Mekanda Adalet Derneği, Pembe İzler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği ve Şiddetsizlik Eğitim ve Araştırma Derneği “STK’lar için Kurumsal İletişim Stratejisi Oluşturma Programı” kapsamında destek alacak.

Seçilen sivil toplum kuruluşlarının iletişim alanında kapasitelerinin geliştirilmesi, görünürlüklerinin artması amacıyla bu programda genel iletişim stratejisi oluşturma, sosyal medya stratejisi oluşturma, kurumsal kimlik çalışmaları, içerik oluşturma, sosyal medya araçları, medya ile ilişkiler gibi konularda destek sunulacak.

Bir Cevap Yazın

X